Algemene voorwaarden

Banjers & Kanjers staat bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam ingeschreven onder nummer 32133284.

Onderstaand vindt u de algemene voorwaarden van Banjers & Kanjers.

Wanneer het leveringen of diensten betreft die niet via de webwinkel plaatsvinden, maar ontstaan uit bijvoorbeeld contante verkopen dan zijn de artikelen uitgesloten van deze voorwaarden. Op alle leveringen, diensten en overeenkomsten van of met Banjers en Kanjers als ook op deze voorwaarden is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

1.0 – Prijzen
Alle genoemde prijzen in de webwinkel van Banjers & Kanjers zijn in euro`s, inclusief 21% BTW en exclusief verzendkosten. Zolang de overeenkomst niet definitief tot stand is gekomen, is Banjers & Kanjers bevoegd de vermelde prijzen alsmede de voorwaarden te wijzigen. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat u een definitieve bestelling plaatst bij Banjers & Kanjers. U gaat op het moment van het bevestigen van uw bestelling automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden.

2.0 – Bestellen
Alle omschreven en afgebeelde artikelen op de website van Banjers & Kanjers die voorzien zijn van een bedrag, kunnen besteld worden in de webwinkel. Na het plaatsen van de bestelling ontvangt u direct een orderbevestiging per e-mail met daarin een overzicht van de bestelde artikelen, het factuurnummer en het afleveradres. Ondanks dat Banjers & Kanjers gebruik maakt van een voorraadbeheersysteem kan het voorkomen dat een artikel is uitverkocht of gelijktijdig door iemand anders is besteld. In dit geval zal Banjers en Kanjers u hiervan zo spoedig mogelijk in kennis stellen.

3.0 – Betalen
Wanneer de bestelling via de website van Banjers & Kanjers plaatsvindt, dient u het totaalbedrag van uw bestelling, en (indien van toepassing) de verzendkosten, Banjers & Kanjers te voldoen, waarbij een online betaling via het erkende en beveiligde betalingssysteem van iDEAL onze voorkeur geniet. Zodra Banjers & Kanjers uw betaling heeft ontvangen, zal dit per mail aan u worden bevestigd. Uiteraard streeft Banjers & Kanjers er naar om uw bestelling zo spoedig mogelijk te verwerken.

Betaalmethodes van Klarna

In samenwerking met Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Zweden, bieden we u de volgende betaalmethode(s) aan. Betaling dient aan Klarna te worden gedaan.

  • Achteraf Betalen

U vindt meer informatie in de gebruikersvoorwaarden van Klarna. Algemene informatie over Klarna vindt u hier. Uw persoonsgegevens worden door Klarna in overeenstemming met de geldende wet bescherming persoonsgegevens en zoals beschreven in Klarna’s privacy statement verwerkt.

4.0 – Verzenden en Verzendkosten
De standaard verzendkosten voor een bestelling op de website zijn €5,75 maar boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten.

5.0 – Levering
Voor iedere bestelling geldt dat er alleen wordt geleverd na ontvangst van de betaling. Alle bestellingen worden aangeboden op het door u opgegeven afleveradres. Banjers & Kanjers hanteert zo kort mogelijke levertijden en zal er dan ook alles aan doen de bestelde artikelen zo spoedig mogelijk bij u af te laten leveren. Alle voorradige artikelen zullen binnen 1 tot 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling bij u thuis worden afgeleverd, eventueel m.u.v.  pre-orders en gepersonaliseerde artikelen. Afwijkende levertijden worden altijd bij het artikel, of in de winkelwagen vermeld.

Wanneer het pakket verzonden wordt, ontvangt u van Banjers & Kanjers een e-mail met daarin de bevestiging van de zending. Aan de gemelde en vermelde leveringstermijnen kunnen geen rechten worden ontleend. Bovendien kunnen de genoemde leveringstermijnen niet leiden tot enige vorm van aansprakelijkheid. Aan het verzenden van de artikelen wordt de grootst mogelijke zorg en aandacht besteed. Al onze producten worden zorgvuldig gecontroleerd en goed verpakt voor verzending. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertraging van levertijden welke ontstaan tijdens of voortvloeien uit het vervoer van uw bestelling door DHL.

6.0 – Onjuiste bezorging
Bij het plaatsen van uw bestelling dient u zelf zorg te dragen voor de vermelding van het juiste afleveradres. U wordt geacht deze gegevens bij iedere bestelling op juistheid te controleren en ze waar nodig aan te passen. Banjers & Kanjers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het bezorgen van de bestelling op een onjuist adres, wanneer dit het gevolg is van typefouten en/of het invullen van onjuiste gegevens door de klant.

7.0 – Retourneren
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar Banjers & Kanjers zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 5,75 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via webshop@banjersenkanjers.nl Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 5,75 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt (dit is niet verplicht) u contact met ons opnemen via webshop@banjersenkanjers.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is (in originele staat verkeren en zijn voorzien van de originele verpakking met prijskaartje en inclusief een ingevuld retourformulier).
Banjers & Kanjers behoudt zich het recht om geretourneerde artikelen te weigeren of slechts een gedeelte van het bedrag te retourneren als het vermoeden bestaat dat het artikel is gebruikt of opzettelijk is beschadigd. Wanneer de geleverde artikelen niet binnen de termijn van 14 dagen zijn geretourneerd, geldt dat de zending door u is geaccepteerd. Een defect ontvangen product dient direct na ontvangst per e-mail te worden aangemeld.
Gepersonaliseerde items met naam, getal of beginletter die u via deze webwinkel koopt worden speciaal voor u gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief.

8.0 – Persoonlijke gegevens
Om de bestellingen te kunnen verwerken, zullen uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in een relatiebeheerprogramma van Banjers & Kanjers. Daarnaast worden uw gegevens door Banjers & Kanjers aangewend voor interne marketingdoeleinden, zoals bijvoorbeeld het toezenden van mailings. Mocht u deze mailings niet meer willen ontvangen dan kunt u zich hiervoor afmelden. Wij zullen uw persoonlijke gegevens verwijderen uit ons systeem. Uw gegevens zullen niet voor commerciële doeleinden aan derden ter beschikking worden gesteld. Uiteraard hanteert Banjers & Kanjers bij het gebruik van uw persoonlijke gegevens de geldende wet- en regelgeving.

9.0 – Aansprakelijkheid
Banjers & Kanjers is niet aansprakelijk voor schade die kan voortvloeien uit het gebruik van de door Banjers & Kanjers geleverde producten. Banjers & Kanjers kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele gevolgen van een vertraagde levering en / of typefouten of onjuistheden in een door de klant ingevulde tekst. De aansprakelijkheid van Banjers & Kanjers beperkt zich altijd tot het bedrag van de verzonden factuur van de betreffende bestelling minus de verzendkosten.

10.0 – Afbeeldingen en omschrijvingen
De inhoud van deze site is met grote zorgvuldigheid samengesteld. De artikelen in deze webwinkel worden zo duidelijk mogelijk en waarheidsgetrouw afgebeeld en omschreven. De kleuren van de afbeeldingen op de website kunnen als gevolg van beeldschermkwaliteit enigszins afwijken van de echte kleuren van de producten. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Banjers & Kanjers kan niet uitsluiten dat bepaalde informatie niet juist en/of onvolledig is. Banjers & Kanjers is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie op de website.

11.0 – Vragen en opmerkingen
Banjers & Kanjers streeft naar tevreden klanten en zal haar uiterste best doen om eventuele klachten naar alle redelijkheid in onderling overleg op te lossen. Mocht u vragen, klachten, opmerkingen en/of suggesties hebben, dan stelt Banjers & Kanjers het op prijs als u dit laat weten via de mail (webshop@banjersenkanjers.nl)

12.0 – Klachten
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar webshop@banjersenkanjers.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.